BAHAN-BAHAN
200g Horlics
250g biskut Marie
8biji telur
150g gula halus
250g buttercup
1sudu serbuk koko
CARA MEMBUAT
1) Pukul gula dengan buttercup sehingga kembang dan adunan menjadi putih, ringan.
2) Masukkan telur, serbuk biskut marie yg dah dihancurkan seperti tepung (dikisar halus).
3) Bahagikan adunan kepada dua. Satu adunan ditambah serbuk koko.
4) Masukkan dalam loyang, kukus selapis2, selang setiap 5 minit, tambah adunan yang tidak diletakkan koko tu pulak.
5) Masukkan adunan yg koko pula. Tunggu 5 minit.
6) Dan seterusnya, sehinggalah kedua-dua adunan habis.
7) Kalau ada alergi rasa telur, bolehlah tambah esen vanila dalam kek. Saya tak bubuh pon esen tu, sedap saja dan untuk mengurangkn bahan kimia yang pelik dalam makanan.
Selamat Mencuba!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Pesanan daripada anda dialu-alukan. Semoga Allah memberkati anda!