Halaman

Japanese Cotton Cheese Cake


BAHAN-BAHAN & CARA MEMBUATNYA

50g Buttercup (salted)
250g krim keju
100-200 ml susu segar
Campur & cairkan semua bahan di atas menggunakan kaedah double-boiler. Biarkan sejuk

60g tepung gandum + serbuk penaik
20g tepung jagung
1/2 sudu garam
Ayak & campur semua bahan. Masukkan kedalam larutan keju

6 biji telur kuning
1 biji lemon (perah jusnya)
Masukkan ke dalam adunan di atas

140g gula halus
6 biji telur putih *pastikan tiada percampuran dengan telur kuning
Pukul sehingga membentuk meringue - adunan tidak jatuh sekiranya anda membalikkannya. Tambah gula sedikit demi sedikit

Akhirnya
- Campurkan meringue dengan adunan asal tadi sikit demi sedikit.
- Panaskan oven
- Griskan loyang dengan butter & taburkan sedikit tepung
- Letakkan air di dalam oven
- Bakar sekurang-kurangnya selama 1 jam

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Pesanan daripada anda dialu-alukan. Semoga Allah memberkati anda!